Hobbykok Tess

 Fotorecepten voor de thuiskok

Tagliatelle met gambas en salsa verde 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten 

  • 250 gram gepelde gambas
  • 250 gram tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram platte peterselie
  • 250 ml visbouillon
  • 200 ml droge witte wijn
  • Eetlepel bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

 



  • Ingrediënten
    Ingrediënten

 

Stap 1

Snijd de knoflook en de peterselie fijn 

  • Stap 1
    Stap 1


Stap 2

Zet een koekenpan op laag vuur, en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Voeg de knoflook toe, en roer dit voor 10 seconde. Zorg dat de knoflook niet aanbrand. 

  • Stap 2
    Stap 2


Stap 3

Voeg een eetlepel bloem toe, en roer dit totdat de bloem is opgelost. 

  • Stap 3
    Stap 3


Stap 4

Voeg beetje bij beetje de wijn toe. Blijf goed roeren, zodat de bloem oplost in de wijn. 

  • Stap 4
    Stap 4


Stap 5

Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe. Blijf goed roeren, zodat de wijn, bouillon en bloem een geheel worden. 

Kook in de tussentijd de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 5
    Stap 5


Stap 6

Voeg de peterselie en gambas toe, en laat dit op laag vuur staan voor 3 minuten. Tussendoor een paar keer roeren. 

  • Stap 6
    Stap 6


Stap 7

Verdeel de pasta over twee borden en schep de saus er overheen. De saus is erg vloeibaar, dus het is niet de bedoeling dat deze hecht aan de tagliatelle. Het onderste gedeelte tagliatelle 'zwemt' als het ware in de saus. 

  • Stap 7
    Stap 7


Eet smakelijk!

Laat mij en andere gasten weten wat jij van dit recept vond!

Gastenboek